Alla inlägg den 20 september 2013

Av nadablogg - 20 september 2013 10:29

Ok. Min dröm är kanske lite mindre än Martin Luther King, Jr. Men ändå. Jag ska åka till Prag i slutet av oktober, tillsammans med elva vänner/bekanta. Lite av en blandning. Elva killar runt trettio år. Gabbe agerar som vanligt reseledare med bravur.


I år har han kläckt idén att vi ska ha en mustasch-kamp. Prostata tänker ni. Nej vår kamp handlar om att vi alla tolv ska odla mustasch, sedan två veckor tillbaks. Själva kampen inleds vid incheckning och avslutas med omröstning på bäst/vackrast mustasch under sista dagen i Prag. Det är humor.


Tänk tolv personer på rad som går ombord på planet med mustasch. Fantastiskt. Eller humorn i att tolv män med mustasch bokat dubbelrum på hotell. Underbart att stå där i lobbyn och ta emot nycklar.    


Känn på den här. Tänk dig att du jobbar i restaurang, och det visar sig att det bokade bordet för tolv, är till tolv mustaschprydda män. Folk kommer ju undra. Vad är vi för några udda typer? Tillhör vi något ordensällskap, frimurare, skull and bones, vad vet jag?


Tänk om vi kunde enas om ett hittepå svar: Vi tillhör en orden om tolv personer som till större delen av året livnär oss av cabbage and trout och vår mustasch har sin botten i vår fasta övertygelse om att vikingen Sven Tveskägg inte alls bar skägg utan mustasch.


Tyvärr tror jag inte att det kommer bli något av vår mustasch-kamp. Några i vår grupp kommer antagligen inte kunna slita sig från sin tredags skäggstubb. Andra är rädda för att se dumma ut i klen skäggväxt. En tredje kommer tycka att tävlingen är onödig och barnslig.


Men drömma får man!


 



 

 

       






Ovido - Quiz & Flashcards